12 Tem 2009

G8 "Küresel Isınmama" Diyor

İtalya’nın L’Aquila kentinde bir araya gelen sanayileşmiş sekiz ülkenin liderleri, küresel ısınmaya karşı iddialı hedefler benimsedi.

AB Dönem Başkanı İsveç’in Başbakanı Fredrik Reinfeldt, küresel ısınmanın 2 santigrat dereceyi geçmemesi gerektiği konusunda anlaşmaya varıldığını, bu hedefi koruyacak tüm önlemlerin alınacağını açıkladı.

Tarihi Bir Anlaşma

Almanya Başbakanı Angela Merkel gelinen noktadan memnun olduğunu belirtirken, “Artık 2 santigrat derece hepimiz için ortak zemini oluşturuyor” dedi.

Uzlaşma, ABD yönetiminin ilk kez bu hedefi benimsemesiyle sağlandı. İngiltere Başbakanı Gordon Brown varılan uzlaşmayı överken “Bu tarihi bir anlaşma” dedi.

G8'i oluşturan Almanya, Japonya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, ABD ve Rusya’nın vardıkları uzlaşma, iklim koruma çabaları açısından büyük önem taşıyor. Küresel ısınmanın nedeni olan atmosfer kirliliği konusunda sanayileşmiş G8 ülkeleri başı çekiyordu.

G 8 liderlerinin uzlaşması, atmosferi kirleten gazların 2050 yılına kadar “yarı yarıya” azaltılmasını öngörüyor. Çok sayıda ülkenin liderleri İtalya'da bir araya gelirken, 100'den fazla Greenpeace eylemcisi ülkenin dört kömürlü termik santralini bloke etti.

Liderlerden Ekonomi Mesajı

G 8 zirvesinin sonuç bildirisi taslağında, küresel ekonomide bazı iyileşme sinyallerinin görüldüğü ancak arzu edilen istikrara henüz ulaşılamadığı kaydedildi. Bildiride, “Ekonomide belirsizlik sürmekte, mali ve ekonomik istikrar önünde ciddi riskler bulunmaktadır. Küresel ekonomiyi yeniden güçlü, istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınma yoluna geri döndürebilmek için, bireysel ve kolektif olarak gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

G8 İklim Değişiklikleri Videosu



İtalya'ya GreenPeace Eylemi

Çok sayıda ülkenin liderleri İtalya'da bir araya gelirken, 100'den fazla Greenpeace eylemcisi L’Aquila kentindeki ülkenin dört kömürlü termik santralinin 2'sini bloke etti. Eylem sırasıdada engellenmeyle karşılaşmadıklarını söyleyen greenpeace üyeleri, "Eylemlerin devam edeceğini" bildirdiler. Eylem için Türkiye'deki üyelerinin 6'sınında eyleme katıldıkları açıklandı.


Küresel Isınma ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Hiç yorum yok:

 

Blog Arşivi

technology-tna

Technology-Tna | Bilimsel Gelişmeler Copyright © 2008 - 2011 Designed by Bilal Kılıç

| Biiv.Net - Eğlence Mekanizması || Technology-Tna | Bilimsel Gelişmeler || İletişim için Backlink Verilir

Biiv.Net - Eğlence Mekanizması

Dizigon.Com - Dizi Film

EYaziyor.Com - Vlog

Buiv.Net - Eğlence Mekanizması

PcHocasi.com - Güncel Bilgisayar Platformu

Azpi.Net - Yazı Tahtası Blog

EminOfisTemizlik.Com - Temizlik Hizmetleri

CtpKaplama.Net - CTP Kaplama, Polyester Kaplama